Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard krijgt er een nieuwe locatie bij! Vanaf 14 oktober aanstaande starten we een dagbestedingsproject in Zorgcentrum Crimpenersteyn te Krimpen aan den IJssel. Onze deelnemers en begeleiders worden daar ingezet in het restaurant.

Niet alleen SDK is erg blij met deze mooie aanwinst, ook binnen Crimpenersteyn zijn de reacties zeer positief.  “We hebben enkele maanden geleden contact gezocht met stichting Dagbesteding Krimpenerwaard”, vertelt Hans van As, manager Horeca van De Zellingen (de organisatie waaronder Crimpenersteyn ressorteert). “Er staat een behoorlijke pressie op de zorg. Enerzijds heeft dat te maken met een tekort aan medewerkers, anderzijds met knellende budgetten. Dat laatste zorgt ervoor dat er ook meer druk is ontstaan op de exploitatie van bijvoorbeeld een inpandig restaurant zoals hier in Crimpenersteyn. Eén van de daarmee samenhangende vragen was hoe we op dat vlak kunnen besparen om meer handen aan het bed te krijgen. We zagen de oplossing in het zoeken naar een maatschappelijke partner die het restaurant mede kan runnen. Die vonden we in SDK! Daar zijn we erg blij mee. Niet in het laatst ook voor onze bewoners. Wij doen niet alleen ons uiterste best om hen te voorzien van kwaliteitszorg, maar we willen óók hun welzijn bevorderen. Dat doen we op diverse manieren. Een restaurant dat dient om de maaltijd te gebruiken, een verjaardag te vieren, koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten vormt daarin een uiterst belangrijke factor. Nu we daarin gaan samenwerken met SDK kunnen we onze horecafaciliteiten zelfs nog breder gaan aanbieden in de wijk waarin Crimpenersteyn gevestigd is. Dat is een mooi perspectief.”

Enthousiast

Restaurant-leidinggevende Marissa Bonte is al even enthousiast als haar collega Hans van As. “Al bij het eerste gesprek met SDK-directeur Arjenne Timmer voelden we een sterke klik. We verheugen ons er enorm op om te gaan starten. In eerste instantie gaan de deelnemers aan de slag in het restaurant. Daarbij mag je denken aan het dekken van de tafels, broodjes klaarmaken voor onze gasten, een appeltaartje bakken, het uitserveren van de maaltijden, het afruimen en schoonmaakwerkzaamheden. In de toekomst zou je aan uitbreiding van de activiteiten kunnen denken. Zoals het bijhouden van de tuin van Crimpenersteyn en werk in de linnenkamer. We gaan samen met SDK op ‘zoektocht’. Maar eerst willen we rustig beginnen. Met twee deelnemers en één begeleider.”

 

Voor Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard betekent Crimpenersteyn alweer het achttiende project in haar nog relatief jonge bestaan. “Een geweldige locatie met prettige mensen”, vindt directeur Arjenne Timmer. “Ik had er eigenlijk meteen een goed gevoel over! We gaan hier straks goed voorbereid en met veel plezier aan de slag. Hoe mooi is het om op deze manier samen te werken! Onze deelnemers krijgen een gevarieerde, leuke en zinvolle dagbesteding en Crimpenersteyn versterkt zijn maatschappelijke functie op een aansprekende manier. Ook verheug ik me op de wisselwerking tussen de gasten in het restaurant en onze deelnemers. Hier kan iets prachtigs ontstaan, daar geloof ik écht in.”

Jouw dagbestedingsplek?

Heb je belangstelling om als deelnemer aan de slag te gaan op onze nieuwe dagbestedingslocatie Crimpenersteyn? Bel mail dan Arjenne Timmer: 06-28682464 of arjenne.stgkrimpenerwaard@gmail.com