Nathalie Stam is één van onze nieuwste aanwinsten. Ze gaat als begeleidster aan de slag in Eetcafé De Crimpenaar.

“Ik heb er enorm veel zin in”, vertelt de 43-jarige inwoonster van Capelle-West. “Het is sowieso heerlijk om weer aan de slag te gaan. Ik zat sinds oktober thuis en graag terug in een baan. De achter me liggende periode was behoorlijk zwaar als mantelzorger voor mijn moeder, maar ik heb het met liefde gedaan. De periode daarvóór werkte ik ondermeer twintig jaar lang in de kinderopvang. Daar in terugkeren was geen optie meer; ik had het wel gezien. Een vriendin wees me op SDK en ik ben ‘in the blind’ te solliciteren. Een week later zat ik met Arjenne Timmer om de tafel en snel daarna kreeg ik een aanbieding. Heerlijk! Ik ben super gemotiveerd om er iets moois van te maken.

Nathalie is in het bezit van het SPW-diploma en is afgelopen maandag in haar nieuwe functie begonnen. “Ik loop vandaag mee in De Heerlijkheid”, vertelt ze. “Een heel leuke eerste ervaring. Ik heb sowieso veel affiniteit met de doelgroep; mensen met een verstandelijke beperking. Dat ‘gevoel’ heeft er ongetwijfeld ook mee te maken dat ik als kind opgroeide met een meervoudig beperkte tante en zo al van jongens af aan ervaring op deed. En nu mag ik er mijn werk van maken. Super fijn.”

Nathalie Stam is single en woont met haar twee konijnen Tebbie en Puck in Capelle-West, niet ver van haar geboortegrond op Kralingeseveer. “Ik kom uit een echte voetbalfamilie”, glimlacht ze. “Mijn ouders stonden veel achter de bar bij de CKC. “Ik ook. Heerlijk, mensen om je heen. Wat dat betreft hoop ik dat we straks verlost zijn van de coronamaatregelen. Je mist die gezelligheid echt.”