Een jaar of twee geleden meldde Leny de Groot zich aan als vrijwilligster bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Een stap die niet helemaal uit de lucht kwam vallen. Leny’s dochter Marleen immers is al jaren als begeleidster actief binnen onze stichting.

“Uiteraard hoorde ik de enthousiaste verhalen over haar werk,”vertelt Leny (65). “Toen ik vernam dat men op de Kringloopwinkel nog wel een helpende hand kon gebruiken, voelde ik dat het een goed moment was om de uitdaging aan te gaan. Sindsadien ben ik één dag in de twee weken actief in Bij Nico Boven in Lekkerkerk. De ene keer ben ik er een paar uur, soms de hele dag. En altijd is het fijn om te doen. Ik geniet vooral van de omgang met de deelnemers. De wisselwerking tussen hen en mij verloopt goed. En geen dag is hetzelfde hè! De ene keer moet je ze enorm motiveren, de volgende keer loopt het vanzelf. Ik heb grote bewondering voor de begeleidsters en de manier waarop ze met de deelnemers omgaan, dingen aanpakken. Het mooie is dat ik daar veel van leer en die kennis daardoor zelf ook kan toepassen. Zo ontwikkel ik me op mijn 65e nog volop, ha ha! Mooi toch?!”

Haar vrijwilligerswerk voor de kringloopwinkel past precies in het drukke weekschema van Leny de Groot. “Ik werk nog drie dagen bij de facilitaire dienst van een op- en overslagbedrijf in Dordrecht en één dag per week als  oppasoma voor mijn kleinkinderen,” vertelt de Lekkerkerkse. “Sinds 1 januari krijg ik de beschikking over veel meer vrije tijd, want ik ben nu met de vut.  Er breekt nu een andere tijd aan, hè! Heerlijk! En het levert ook meer mogelijkheden op om bijvoorbeeld mijn vrijwilligerswerk te gaan uitbreiden. Want iets voor een ander kunnen betekenen is heel erg leuk, zo heb ik ontdekt.”