Op onze locatie Geerestein is Theo Verweij een niet meer weg te denken deelnemer. Hij kookt, maakt schoon, dekt tafels en ruimt deze weer af en heeft voor iedereen een goed woordje. Een positief mens dus.

“Ik heb het geweldig naar mijn zin in Geerestein”, vertelt Theo. “Het werk is leuk en mijn collega’s en de begeleidsters erg aardig. Ook kan ik erg genieten van de contacten met de bewoners. Het is alleen jammer dat we de voorbije anderhalf jaar vanwege de coronamaatregelen geen mensen ‘aan tafel’ mochten ontvangen. Hopelijk verandert dat straks, want dat maakt het een stuk leuker.”

Theo werd 42 jaar geleden geboren in Rotterdam, maar bracht vervolgens verreweg het grootste deel van zijn leven tot nu toe door in Lageweg, het knusse buurtschap tussen Ouderkerk en Gouderak in. In die situatie kwam dit voorjaar verandering toen Theo de beschikking kreeg over een eigen appartement in de woonvoorziening aan de Koninginneweg te Lekkerkerk. “Ik ben hier zó verschrikkelijk blij mee”, stelt hij enthousiast vast. “Mijn eigen plekkie in een hartstikke leuk dorp.”

Zijn appartement bestaat uit een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een riant balkon. Voor de inrichting koos Theo voor mooie meubels – waaronder een lekkere bank en een riant bureau- in veelal warme bruintinten. ‘Topstuk’ van zijn interieur is een vitrinekast. “Daarin hebben mijn indianenmodellen een mooi plekje gekregen”, zegt de heer des huizes. “Ze stonden voorheen op een plank, maar achter glas is natuurlijk véél mooier.”

Nee, afscheid nemen van zijn ouderlijk huis viel Theo niet zwaar. “Ik was er aan toe”, zegt hij. “En ik mis mijn ouders niet omdat ik ze heel vaak zie. Daar komt nog bij dat ik het zowel op mijn werk als in de woning erg gezellig heb met andere mensen. Dat scheelt ook. Je hebt geen eens de kans om heimwee te hebben, ha ha!”