In het dagelijks leven is Rob Maas predikant van de PKN-gemeente Lekkerkerk en leidt hij de kerkdiensten in de Grote of Johanneskerk in het lekdorp. Daarnaast verricht hij vrijwilligerswerk, onder meer als chauffeur voor Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

“Toen ik hier in Lekkerkerk dominee werd, vond ik het belangrijk om zo snel mogelijk de lokale samenleving te leren kennen”, steekt ds. Rob Maas van wal. “En daarmee bedoel ik niet alleen de mensen die ik ken vanuit de kerk, maar ook de Lekkerkerkers in het algemeen. Zo kwam ik in contact met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, een organisatie waarover ik regelmatig las in Het Kontakt. Niet veel later kwam ik in gesprek met directeur Arjenne Timmer en ontdekte ik dat de stichting eigenlijk veel groter was dan ik in eerste instantie had gedacht. Het fascinerende was tegelijkertijd de kleinschalige en warme gevoel dat SDK uitstraalt. Heel bijzonder.”

Niet veel later maakte Rob Maas zijn eerste rit als vrijwillig chauffeur. “Ik ben ingewerkt door collega Anne”, vertelt hij. “Inmiddels rijd ik alweer een tijdje mijn vaste wekelijkse rit op vrijdagmiddag: Algeraroute 2. Het contact met mijn passagiers is mooi. De één is wat stil na een lange werkdag, de ander vindt het leuk om met je te praten. Ik geniet van het samen optrekken en het ‘chauffeur-zijn’. Ik heb op de wat zwaardere momenten in mijn leven wel eens gekscherend gezegd dat het vak van vrachtwagenchauffeur me wel wat leek omdat je dan maar aan één ding hoeft te denken: je lading van A naar B brengen en verder niets. Hoe overzichtelijk kan het leven zijn, romantiseerde ik zo’n bestaan, ha ha! Uiteindelijk werd ik dominee en ben ik dat nog steeds. Daarnaast geniet ik van mijn vrijwilligerswerk op ‘de bus’. Ik ben een klein schakeltje in het goede werk van SDK, een stichting die ik zeer waardeer omdat zij er voor zorgt dat mensen met een beperking op een mooie en zinvolle manier meedraaien in de maatschappij. Voor zo’n stichting zet ik mij graag in!”