Na zeven jaar als dagbestedingsdeelnemer in pannenkoekenrestaurant Onder de Molen gewerkt te hebben, heeft Marlous Vorstermans de overstap gemaakt naar een nieuw SDK-project: ‘Lunchen bij Springer’.

“Heel leuk!”, vindt Marlous (38) haar nieuwe plek. “Ik ben nu een paar weken bezig en het bevalt goed. Het begon met een rondleiding door het gebouw en de dagen er na zijn we begonnen met proefdraaien. Op 29 februari gaat Lunchen bij Springer écht open. Daar verheug ik me op.” Het kostte Marlous niet veel moeite om Onder de Molen achter zich te laten. “Ik heb daar fijn gewerkt met leuke collega’s, maar iets nieuws is ook mooi, zeker omdat het in de plaats is waar ik al mijn hele leven woon: Schoonhoven. Toen ik hoorde dat de stichting in Springer zou gaan beginnen, was ik meteen enthousiast en heb ik in een zorgplangesprek aangegeven dat ik daar best naar toe zou willen. Het is een mooie zaak op een mooie plek in de stad. Ik heb hier ook wel eens gegeten. En nu mag ik er werken! Op dinsdag, woensdag en donderdag en eens per maand ook op zaterdag.”

Marlous woont in het Thomashuis in Schoonhoven en heeft verschillende hobby’s, waaronder jazzdans, computeren en puzzelen. “Vooral woordzoekers vind ik leuk”, zegt ze. Haar beperking is dat ze een lichte vorm van autisme heeft. “Je ziet het niet echt aan me, maar het ís er wel. Sommige dingen moet je me wat vaker uitleggen, voordat ik er iets mee kan. Ook zelfstandig reizen over langere afstanden zit er niet in. Dan raak ik de weg kwijt. Of ik mijn beperking lastig vind? Ja. Ik had het liever niet gehad. Aan de andere kant: de situatie is zoals ie is. Ik probeer er goed mee om te gaan. De dagbesteding is heel belangrijk voor mij. Zo heb je wat te doen en ben je gezellig tussen de mensen. Het voelt aan als een baan en dat is super fijn.”