Onze deelneemster Bente van Vliet werkt drie dagen per week in Stal Brand en (tijdelijk) twee dagen in onze Kringloopwinkel Bij Nico Boven. Op die laatste locatie is ze actief wanneer project De Breeje Hendrick gesloten is vanwege corona-preventie. Daarnaast is Bente actief lid van de Cliëntenraad van SDK.

We treffen haar voor het interview in de ‘kantine’ van Stal Brand. “Een leuke plek”, zegt de 21-jarige Capelse, wiens tweelingzus Sanne ook deelnemer is van SDK. “Ik vind het fijn om met dieren te werken. Ik geef ze water en voer. Ook mest ik de stallen uit, zorg ik voor vers stro en doe ik schoonmaak-, veeg-  en afwasklusjes.” In de Kringloopwinkel houdt Bente zich bezig met het helpen van klanten, schoonmaakwerk, het prijzen van artikelen en kassawerk. “ook daar heb ik het goed naar mijn zin”, zegt ze.

En dan is er nog de Cliëntenraad waar Bente vol enthousiasme deel van uitmaakt. Ze blinkt uit in luisteren en meedenken en komt zelf ook met mooie ideeën. “We hebben net weer een vergadering gehad”, vertelt ze. “Daarbij hebben we het onder andere over de kerstviering gehad. Door corona kunnen we niet met alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers bij elkaar komen. Dat is jammer. Maar we hebben tóch iets anders leuks verzonnen: kerst wordt straks gevierd op elke locatie. Met een ontbijt, lunch, een brunch of een kerstborrel.”

Ook heeft de Cliëntenraad een enquête gehouden onder alle deelnemers van SDK. Daarbij kreeg iedereen de keuze een goed doel uit te kiezen voor de ‘Goede Doelen Week’ van SDK. “Er is gekozen voor  stichting ‘Ambulancewens’”, vertelt Bente. “De actieweek is in de tweede week van februari. Natuurlijk gaan we mooie plannen maken. Daar hoort iedereen later nog meer over.”

Bente houdt in haar vrije tijd van zingen. Nick & Simon, Frozen en Guus Meeuwus behoren tot haar favorieten. “Ik krijg ook zangles. Wat ik het mooiste lidje vind? ‘Oostenwind’” daarnaast doet ze aan hockey bij Leonidas in Rotterdam. “Dat is ook heel leuk om te doen.” En weg is Bente….. want de plicht roept op Stal Brand.