17 Mei 2019

‘Vroeger moest ik werken, nu mág ik werken’

0 Reacties

“Ik houd van idealisme”, zegt Suzanne Heuvelman ergens halverwege het interview. “En dat idealisme vind ik bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. “Hier gaan ze altijd uit van wat een deelnemer kán en niet van wat ie niet kan. Ik werk hier nu een week of zes, maar zie elke dag de bevestiging van dat idealisme. Dat maakt gelukkig. Vroeger moest ik werken, nu mág ik werken. Zo voelt het.

suzanneheuvelman

Suzanne Heuvelman is één van de nieuwe medewerkers van SDK. Ooit werkte ze in het Thomashuis te Schoonhoven, daarna rolde ze als begeleidster in de dagbesteding, “maar die baan begon me steeds meer tegen  te staan. De cliënten werden ‘beziggehouden’ en niet meer dan dat. Zo moesten ze wasknijpers sorteren op kleur en in bakjes doen. Als dat gebeurt was werden de bakjes leeg gekieperd en begon het hele verhaal opnieuw…. . Vind je het gek dat de cliënten zich ongelukkig gingen voelen. Het was pappen en nathouden. Er werd niets aan ontwikkeling gedaan, er waren geen uitdagingen. Dat gold voor mij ook. Ik was dan ook enorm blij toen ik bij SDK mocht komen werken. Wat een verademing. Hier zijn geen ‘cliënten’ maar deelnemers. En die deelnemers krijgen volop de kans te ‘groeien’.”

Suzanne Heuvelman is bij SDK actief als begeleidster op meerdere locaties. Het meest is ze te vinden in ons project De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. “Ik ben daar begeleidster met mijn handen op de rug”, glimlacht Suzanne. “Dat wil zeggen dat de deelnemers in ‘De Breeje’ over het algemeen heel zelfstandig zijn en hun taken prima uitvoeren. Ik ben er bij om te coachen en waarnodig bij te sturen.” Suzanne is ook in Centrum Geerestein te vinden. “Daar koken we onder meer voor de bewoners, onder wie mijn eigen oma. Ze vindt de maaltijden overigens erg lekker, ha ha!”

In haar privé-leven houdt Suzanne Heuvelman – moeder van twee kinderen (15 en 11 jaar) en woonachtig in Krimpen aan den IJssel – zich graag bezig met wandelen en fotografie. “Het allermooiste vind ik om gewapend met mijn camera de natuur in te stappen en daar foto’s te maken. Er is zóveel moois te zien. Gaat nooit vervelen.”

[begin]

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *