Twaalf jaar lang werkte Gaby Jongkind als ‘juf’ op een basisschool in Lopik. Een baan die ze onlangs inruilde tegen de functie van invalkracht bij SDK. “Ik heb het heel leuk gehad in het onderwijs, maar kreeg de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat ik wat anders wilde. Toen ik een vacature bij de dagbesteding las, besloot ik meteen te solliciteren. Het ging om een vaste functie, maar daar was net een andere kandidaat op aangenomen. Arjenne Timmer liet me weten dat er wellicht ook invalwerk te doen viel. Dat leek me ook prima. Niet veel later kreeg ik te horen dat ik aan de slag kon. Ik heb inmiddels mijn eerste uren gemaakt voor SDK. Mijn begeleidstersdebuut beleefde ik in het bedrijfsrestaurant van QuaWonen in Bergambacht. Ik vond het in één woord geweldig! Je hebt alle ruimte om volle aandacht aan de deelnemers te geven en die zijn op hun buurt zó puur en staan zo open voor je. Na een paar uurtjes voelde het al of je elkaar al heel lang kende. Een fijn gevoel.”

Gaby Jongkind is geboren en getogen in Ammerstol en heeft een man en twee kinderen. In haar vrije tijd doet ze graag aan bootcampen, zwemmen en wandelen. “Ik ben een buitenmens”, glimlacht ze. “Daarnaast heb ik fotografie als hobby. Leuk leven, hoor1’