15 Mei 2019

Thuis in de kringloopwinkel

0 Reacties

Vijf jaar geleden kwam deelnemer Jonas Meijer als stagiaire binnen bij SDK. “Ik begon bij Huisje van de Zeeuw en werkte daarna in het Rabobank Werklunchcafé en QuaWonen”, duikt hij in zijn verleden. “Nadat het Rabobank-project stopte, ben ik in de kringloopwinkel Bij Nico Boven aan de slag gegaan. En bij QuaWonen ben ik gebleven.”

jonas

We treffen Jonas (20) in de kringloopwinkel aan de Van Markenstraat 16 te Lekkerkerk. Hij heeft het er erg naar zijn zin. “Het leukste vind ik het prijzen van de boeken én het sorteren van de lp’s”, vertelt hij. “Dat laatste doe ik samen met begeleidster Anémone. Ik let er op dat de verschillende genres bij elkaar terechtkomen. Dus: klassiek bij klassiek en Nederlandstalig bij Nederlandstalig en buitenlands bij buitenlands; om maar een paar voorbeelden te noemen. Dat lukt goed, maar dat komt ook om dat ik een muziekliefhebber ben. Ik heb het meeste verstand van klassieke muziek. Dat ik in mijn vrije tijd piano speel en les krijg, heeft daar natuurlijk alles mee te maken.”

“Ook vind ik het leuk om samen met de begeleidster aan de kassa te staan en met de klanten om te gaan. Soms is het rustig, soms heel druk. Op de momenten waarop het stil is gaan we verder met sorteren en opruim- en schoonmaakwerk. Er is altijd wat te doen, want we hebben een grote winkel met heel veel spullen. Mijn favoriete artikel? Dat zijn de miniatuurkatten. Daar wil ik wel mee op de foto, ha ha!”

Belangstelling voor Kringloopwinkel Bij Nico Boven? Kom gerust langs aan de Van Markenstraat 16 op bedrijventerrein Lekkerkerk. De kringloopwinkel is op doordeweekse dagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is bereikbaar via trap én lift!