Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard is druk doende om de ISOO 9001-certificering binnen te halen. Om aan de kwalificaties te voldoen moet er een kwaliteitshandboek komen waarin onder andere alle processen beschreven staan.

Namens het gespecialiseerde bedrijf Vos Advies begeleidt Iris Beckers dat proces. “Ik heb een zeer positieve indruk van SDK”, zegt ze. “Het is een mooie stichting waar de deelnemers voorop staan en leiding en begeleidsters absoluut deskundig zijn. De kwaliteit is dus dik in orde. Dat geldt ook voor de afspraken binnen de organisatie. het is alleen van belang om alles op schrift te zetten omdat veel van die afspraken nu nog alleen in het hoofd zitten. Die verdienen het om compleet vastgelegd te worden in een kwaliteitshandboek. Daar werken we nu aan. In het derde kwartaal van dit jaar moet het klaar zijn en kunnen we de audit die voorafgaat aan certificering aanvragen.”

Vos Advies werd begin dit jaar door SDK benaderd met de vraag of de onderneming haar kon helpen met het opzetten van een kwaliteitssysteem. Vervolgens werd een plan van aanpak geschreven, waarna men het traject richting certificering in sloeg. “Het is géén verplichting om een kwaliteitscertificering te bezitten”, vertelt Iris Beckers. “Maar wil je contracten afsluiten met gemeenten en zorgkantoren dan heb je het wel nodig.” Samen met SDK is Iris Beckers begonnen met beleid, sterke punten, risico’s, functieomschrijvingen, werkinstructies, dossiervorming, processen en toekomstvisie vast te leggen. We hebben nu de fase waarin we via gesprekken een inventarisatie maken, afgesloten. We gaan straks de volgende fase in. Een boeiend proces met fijne, bevlogen en ter zake kundige mensen. Ik begeleid SDK dan ook met een goed gevoel en veel plezier.”