Goedlachs. Gezellig en super enthousiast. Zie hier in een notendop het karakter van Lennaert Stevens, dagbestedingsdeelnemer van onze Groengroep.

We treffen Lennart met zijn collega’s op het complex van voetbalvereniging Dilettant, niet ver van zijn woning in Krimpen aan de Lek. Een soort thuiswedstrijd dus! Zijn werk vindt Lennaert erg leuk, zegt ie. “Ik schoffel, haal onkruid weg en maai gras”, somt hij wat dagelijkse werkzaamheden op. “Maar het allermooiste vind ik bladblazen. Ik zou best zo’n ding voor mijn verjaardag willen hebben, ha ha! Maar ik geloof dat ik een ander cadeau krijg. Een stuntfiets. Da’s ook leuk!”

In zijn vrije tijd verveelt Lennaert zich geen moment. Hobby’s genoeg. Ik heb skates, een skateboard en een springfiets. Met alle drie kan ik allemaal trucjes. Die gaan erg goed, al gebeurt het soms dat ik val. Pleister er op en weer doorgaan, hè!” Ook aan muziek beleeft hij veel plezier. “Ik heb een drumstel en een saxofoon”, vertelt de 19-jarige Krimpenaar. “Ik speel lekker mee met Jan Smit, Koningin, Guus Meeuwis en zo. Met de ramen dicht? Haha, ja!” Zijn dagbesteding vind Lennart heerlijk en met zijn collega’s en de begeleiders heeft hij een prima contact. “Ze zijn allemaal erg aardig”, zegt hij, voorzien van een grote glimlach. “Jeroen Boudestijn is één van mijn beste vrienden hier. En Alexander vind ik vooral erg lief. De rest trouwens ook. Het is een leuke groep.”