0

Begeleidster Samantha Pottuit begon in 2013 als invalster bij Dagbesteding Krimpenerwaard en behoort inmiddels alweer vele jaren tot de bekende gezichten van onze stichting. “Ik zou hier voor geen goud weg willen.”

“Eind 2013 werd ik door Arjenne Timmer gebeld met de vraag of ik als invalster bij SDK aan de slag wilde gaan”, vertelt Samantha Pottuit. “De timing was perfect, want mijn contract  in de kinderopvang liep juist in die periode af. Ik begon in De Schatkamer, die toen net geopend was en daar werk ik nog steeds. Daarnaast ben ik actief in Stal Brand en werk ik één dag op kantoor als zorgcoördinator. Dat laatste bevalt me ook uitstekend, juist omdat het extra variatie biedt én je de stichting ook van de andere kant ervaart door je contacten met deelnemers en hun ouders. Daarnaast is het mooi om door zorgplannen te maken bij kunt dragen aan de verdere ontwikkeling van de deelnemers.”

In De Schatkamer is Samantha twee dagen per week aan het werk. “Ik vind daar de combinatie met basisschool Het Schateiland heel mooi”, zegt ze. “En de deelnemers natuurlijk! Owen, Bob, Jeroen en Ton ken ik al vanaf mijn start bij SDK. Met hen en de anderen bouw je een mooie band op. Mooi ook om te zien hoe iedereen individueel gegroeid is.” Dat geldt ook voor de deelnemers van Stal Brand. Daar is de extra mooie dimensie dat we daar ook dieren werken. Omdat paarden mijn grote passie zijn, geniet ik daar enorm van.”

Een groot deel van haar vrije tijd besteedt Samantha aan haar eigen paard én haar opleiding tot paardencoach. “Een paard spiegelt zijn gedrag aan dat van de mens die voor hem staat”, weet ze. “Zo kun je als persoon via het dier leren van je eigen handelen. Dat kan super leerzaam zijn.”

Overdag geniet Samantha Pottuit volop van haar werk bij SDK. “Elke dag is anders, dat maakt het zo mooi. Ook fijn is dat we een hartstikke leuk team hebben met fijne collega’s. Ik heb er zelfs prachtige vriendschappen aan overgehouden. Daarnaast ben ik hier graag omdat mijn werk waardevol is en we met zijn alleen mensen met een verstandelijke beperking steeds weer een fijne dag bezorgen. Ik zou hier voor geen goud weg willen.”