13 Jan 2018

De puzzel is compleet voor Tyria van Zoest

0 Reacties

Tyria van Zoest zocht een fijne baan dichtbij huis. Ze vond ‘m bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en werkt nu op dinsdag, woensdag en donderdag als begeleidster in ons project Lunchroom De Crimpenaar en Stal Brand.

“Ik ben afkomstig uit een baan als flexwerker in een gesloten afdeling”, vertelt de 23-jarige Lekkerkerkse. “Dat was best een zware job. Ik zocht daarom naar iets nieuws én positiefs. Dat is gelukt, ha ha! Ik ben weliswaar net begonnen, maar voel me al helemaal thuis. De beide projecten hebben allebei raakvlakken bij activiteiten die ik eerder ondernam. Ik heb vroeger veel aan paardrijden gedaan en enkele verzorgpony’s gehad. Bij Stal Brand val ik dus met mijn neus in de boter, ha ha! Wat een gaaf project is dat zeg! Het is puur genieten als je de dagbestedingsdeelnemers met de dieren bezig ziet. Dat gaat op een heel natuurlijke manier. Zo geweldig om te zien!”

tyriavanzoest

Horeca

Ook op het gebied van horeca heeft Tyria ervaring vanuit het verleden. “Ik heb een periode in Amicitia Lekkerkerk gewerkt”, vertelt ze. “Op een gegeven moment ben ik daar mee gestopt om dat het werk in de avonduren niet goed meer te combineren viel met school.”

Jazzdans

Momenteel is Tyria van Zoest bezig met haar SPH-opleiding. Eerder behaalde haar diploma van de Theater/Havo-Vwo. In haar vrije tijd geeft ze jazzdansles bij KDO Lekkerkerk De overige uren wijdt ze aan haar gezin, waarvan zoon Faas prominent deel uitmaakt. “Ik voel me momenteel als een vis in het water”, glimlacht Tyria. “Mijn baan bij SDK was het stukje dat mijn puzzel compleet heeft gemaakt. Dit is echt fijn!”