0

Een jaar geleden streek Daan den Ouden neer bij Stichting Dagbesteding. Sindsdien werkt hij met veel plezier in de groengroep en Café En Suite.

In Café En Suite is hij drie dagen te vinden. “Ik sta op woensdag en vrijdag in de bediening en op zaterdag in de keuken”, vertelt Daan. “Allebei vind ik leuk. En wat ook fijn is: Café En Suite is voor mij vlak bij huis. Ik stap op de fiets, rijd vierhonderd meter en bén er! Daarnaast is het extra gaaf als er mensen uit het dorp in de zaak zitten.”

Twee dagen per week maakt Daan deel uit van de groengroep van SDK. Ook daar heeft hij het prima naar zijn zin. “Ik schoffel, haal onkruid weg, maai gras en knip heggen”, geeft hij een inkijkje in zijn werk. “En dat doe ik –net als in Café En Suite- samen met super aardige collega’s en onze begeleiding.”

Daan woont thuis met zijn ouders en brengt zijn vrije tijd op verschillende manieren door. Zijn grootste hobby is voetbal. “Ik ben lid van vv Bergambacht en speel als rechtshalf in een seniorenteam”, vertelt hij. “Jammer genoeg hebben we door ‘corona’ al een tijd niet meer gevoetbald. Dat is echt balen. Om toch een beetje in conditie te blijven loop ik af en toe een stukje hard. En ik laat de hond wat vaker uit, ha ha! Maar het allermooiste blijft om tegen een bal te trappen en gezellig met elkaar om te gaan met de jongens uit je elftal. Want een praatje hoort er ook bij, vind ik.”