Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard krijgt er een prachtproject bij in Lekkerkerk: Huisraadplein, de nieuwe winkel in huishoudelijke artikelen en speelgoed.

Huisraadplein-eigenaar Willem Willemsen is geen type dat graag stil zit. Nadat hij enkele jaren geleden aan het Raadhuisplein neerstreek met WMW Dienstverlening, opende hij ruim een jaar geleden op hetzelfde winkelcentrum het in boeken, kantoorartikelen en speelgoed gespecialiseerde Sanorma. Daar komen nu WMW Dames- en Herenmode én Huisraadplein bij. “Daar zijn twee redenen voor”, zegt Willemsen. “In de eerste plaats vind ik het heerlijk om te ondernemen. Daarnaast gaat de levendigheid van het dorp me aan het hart. Ik denk zeker dat WMW Mode en Huisraadplein een bijdrage aan kunnen leveren.”

Bij Huisraadplein kunnen mensen in een prettige ambiance terecht voor potten, pannen, serviezen, schoonmaakartikelen en talloze andere spullen die thuis van pas komen. Bijzonder aan de winkel is zeker óók dat er mensen met een verstandelijke beperking komen werken. “Lenie één van mijn medewerksters in onze boekwinkel, kwam met het idee om Stichting Dagbesteding bij Huisraadplein te betrekken”, vertelt Willem Willemsen. “Dat leek me een uitstekend plan. Ik raakte met directeur Arjenne Timmer in gesprek en daarna ging het snel. Begin oktober gaan de verstandelijk beperkte deelnemers samen met hun begeleidsters aan de slag in Huisraadplein. De uren waarin er geen dagbesteding in Huisraadplein plaatsvindt staan er medewerkers van WMW in de winkel.”

Arjenne Timmer is al even enthousiast als Willem Willemsen en diens bij het project betrokken vrouw Marianne en kleinzoon Matthijs. “Ik was meteen onder de indruk van Willem’s plannen en de wijze waarop hij plaats biedt aan onze deelnemers en begeleidsters. Geen moeite was teveel om het ons naar de zin te maken. We verheugen ons dan ook zeer op de samenwerking!” Mensen met een verstandelijke beperking die graag dagbesteding willen doen in Huisraadplein, kunnen contact opnemen met Arjenne Timmer (06-28682464). “De komende weken gaan we dit project verder invullen”, zegt ze. Ik verwacht veel animo.”

Op de foto: (v.l.n.r.) Matthijs, Marianne en Willem Willemsen reiken SDK-directeur

Arjenne Timmer – op gepaste afstand- de hand.