Daxel Logistics Benelux en CCD Logistics hebben zich aangesloten bij het bussponsorcollectief van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Wij zijn uiteraard erg blij met de deelname van deze mooie bedrijven.

Het genoegen is geheel wederzijds, beaamt het directieduo Otto van Woerkom/Ferry de Heer. “Wij vinden SDK een prachtige organisatie die zich enorm inzet om mensen met een verstandelijke beperking leuke, mooie en zinvolle dagbesteding te bieden. Wij op onze beurt hebben afgelopen maand een nieuwe loods in gebruik genomen op het bedrijventerrein van Lekkerkerk. We zijn nu bijna buren!”

Het hoofdkantoor van Daxel Logistics Benelux en CCD Logistics is gevestigd op het Capelse bedrijventerrein Rivium. “Daxel is logistiek dienstverlener op het gebied van zeevracht, luchtvracht en wegtransport”, legt Otto van Woerkom uit. “Onze klanten zijn vooral te vinden in het MKB. We ontzorgen ze totaal op ons vakgebied.”

“Mijn compagnon Ferry de Heer en ik zijn drie jaar geleden samen met Daxel Logistics Benelux begonnen nadat we al een tijd samen hadden gewerkt bij een andere onderneming in loondienst. We startten destijds met zijn tweeën en zijn sindsdien flink gegroeid. In ons eerste jaar verzorgden we zo’n 1000 containerzendingen, vorig jaar waren dat er rond de 3000 en in 2021 overschrijden we de 10.000. Inmiddels werken we met veertien mensen, medewerkers die zijn gespecialiseerd zijn in zowel export en import.”

“Dat met name het MKB graag een beroep op ons doet heeft met een aantal factoren te maken. De belangrijkste is onze expertise in combinatie met klantgerichtheid en uitstekende contacten in de markt. Voor veel bedrijven in het MKB is het economisch niet aantrekkelijk om een medewerker fulltime in te zetten voor internationale logistieke zaken. Zij schakelen ons dan ook graag in, omdat dat uiteindelijk kostenbesparend werkt en de zekerheid oplevert dat het transport goed geregeld wordt. Ik noem ons bedrijf wel eens gekscherend ‘het reisbureau voor vracht’, en welbeschouwd zijn we dat ook!  Van transport, opslag en afhandeling met de douane; bij Daxel Logistics is het allemaal in goede handen.”

Ook CCD Logistics is een logistiek bedrijf. “Wij bieden alle diensten aan die onze partners nodig hebben. Wij verzorgen voor onze klanten alle logistieke zaken: van transport tot warehousing, verpakking, retourzending en levering van hun product aan hun  klanten. Dat doen we op een hoogwaardige en nauwkeurige wijze met volledige service. Elke klant, klein of groot, is voor ons even belangrijk! In die laatste zin lijken we op Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Vandaar dat we ons ook graag als bussponsor met SDK afficheren.”