13 Jan 2018

Nienke van Vliet …. geniet

0 Reacties

nienkevanvliet

Nienke van Vliet geniet! Van haar dagbestedingsactiviteiten in Stal Brand én van de Groengroep. Vijf dagen per week is de 19-jarige inwoonster van Krimpen aan den IJssel in touw onder de vleugels van SDK.

“Het is erg leuk”, zegt ze over haar werk. “In de Groengroep doe ik harken, schoffelen, bezemen, scheppen en nog veel meer. Ik werk bij De Arendshoeve, Onder de Molen, De Dertienhuizen en Dilettant. En ja, ik ben de enige vrouw in mijn groep. Ik heb het goed naar mijn zin met al die jongens om me heen.”

Dieren

Bij Stal Brand is Nienke op woensdag, donderdag en vrijdag te vinden. “Er is altijd wel wat te doen”, vertelt ze. “Vegen, de paardenmolen aanharken, de paarden, konijnen en de cavia’s verzorgen, dieren aaien en nog veel meer. Het omgaan met de dieren vind ik het mooiste.”

Knuffelen

We treffen Nienke in Stal Brand net op het moment waarop ze  met één van de paarden knuffelt. Opvallend is de rust die ze uitstraalt en de manier waarop de edele viervoeter daarop reageert: heel meegaand en bijna teder. De band tussen mens en dier is zicht- en vooral voelbaar.

Muziek

Daarna gaan we naar de kantine aan de achterkant van het Stal Brand-complex. Goedlachse Nienke vindt een interview voor de nieuwsbrief van SDK erg leuk. “Maar niet spannend hoor”, zegt ze lachend. In haar vrije tijd speelt ze graag met haar i-pad en beluistert ze muziek. Nick & Simon zijn haar favorieten.

Voetbal

Daarnaast is ze lid van voetbalvereniging Lekkerkerk. Ze speelt in het G-team. “En daar ben ik niet de enige vrouw!, lacht ze. “Er is er nog één: Denise van Dijke. Of ik goed kan voetballen? Ha ha, nee niet echt. Maar ik heb wel veel lol. Daar gaat het toch om?!”

[begin]

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *