0

Lisanne Akkerman is één van onze nieuwe aanwinsten! Enkele weken geleden is ze, als tijdelijk vervangster van Iris Goedkoop als begeleidster begonnen in Aan Tafel Geerestein, ons prachtproject in Ouderkerk.

“Ik vind het leuk!”, zegt ze met pretlichtjes in haar ogen. “De deelnemers en mijn collega’s zijn erg aardig, we lachen veel met elkaar en de activiteiten zijn zinvol. Wat wil je nog meer!”

Lisanne kwam op een bijzondere manier met Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard in contact. “Voor mijn zoontje Jaylano heb ik een geweldige oppasoma: Erica Mak”, vertelt ze. “Erica’s schoondochter Kim werkt bij SDK en wist dat ik op zoek was naar een nieuwe baan in de zorg. Ze wees me op een vacature bij de stichting en ik besloot meteen te solliciteren. Twee weken later kon ik aan de slag. Super!”

De voorbije acht jaar was Lisanne Akkermans (32) actief in verschillende zorgfuncties in de daklozenopvang, verslavingszorg en psychiatrie. “Mijn laatste baan vervulde ik in een gesloten instelling. Het was boeiend werk dat echter aan heel veel regels gebonden is. Je voelde je soms meer politieagent dan begeleidster. Dat permanente spanningsveld heb je bij SDK helemaal niet. Hier voel je je zo veel vrijer. Heerlijk! Bovendien ben ik blij dat ik van weekend- en nachtdiensten ben verlost. Die zijn eigenlijk niet te combineren met de zorg over Jaylano. Hij heeft het Syndroom van Cornelia de Lange, een zeldzame aandoening die zich in zijn onder meer kenmerkt door een forse ontwikkelingsachterstand. Het is een heerlijk manneke en hij charmeert iedereen in zijn omgeving. Mooi, hè!?”