17 Jan 2019

‘Mooi om mensen te helpen’

0 Reacties

Vrijwillig chauffeur bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard: Anne Steenstra is het sinds half oktober. “En het bevalt me uitstekend,” stelt hij glimlachend vast.

Na 41 jaar bij Wabco (een bedrijf dat remcomponenten voor bedrijfswagens produceert) gewerkt te hebben nam Anne Steenstra op 1 mei 2018 afscheid. “Ik besloot eerst even de tijd voor mezelf te nemen en me niet meteen te binden aan allerlei nieuwe dingen”, vertelt hij. “Ik had al wel in de krant gelezen dat Dagbesteding Krimpenerwaard zat te springen om nieuwe chauffeurs. Dat leek me wel wat: ik doe graag vrijwilligerswerk, vind autorijden leuk en de doelgroep sprak me meteen aan.”

annevandersteen

Een gesprek en een ‘proefrit  met Piet Booij (chauffeur voor SDK) en een kennismaking met de stichting tijdens de Goededoelendag in september van dit jaar, zorgden ervoor dat Anne Steenstra vol enthousiasme de knoop doorhakte. Sindsdien rijdt hij elke woensdagochtend en –middag deelnemers naar hun projecten en brengt hij ze ook weer thuis. Het is erg leuk om te doen, zegt hij. “Bovendien vind ik het mooi om met mensen om te gaan en ze te helpen. Ik deed dat graag in mijn werk en in mij vrije tijd. Zo was ik in het verleden actief als begeleider bij het jeugdorkest van muziekvereniging Lekkerkerk en gaf ik met veel plezier trainingen vanuit mijn werk. ”

“Tegenwoordig ben ik naast mijn activiteiten voor SDK nog volop actief bij de harmonie en ’t Regiokoor en de Lekkerkapel, waar ik tijdens de repetities als muzikaal leider fungeer. Je ziet het: genoeg te doen! Het leven bevalt me prima zo!”