0

Yvonne Baars gaat per 2 januari bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard aan de slag als invalkracht. “En daar verheug ik me zeer op”, glimlacht de inwoonster van Gouderak.

Momenteel werkt Yvonne nog in het Thomashuis in haar woonplaats, een baan die ze bij haar afscheid straks twee jaar vervuld heeft. “Ik werk daar drie dagen per week”, vertelt ze. “Maar daar komt straks dus een eind aan. Dat ik kies voor iets nieuws heeft te maken met het feit dat in het Thomashuis het accent meer op verzorging is komen te liggen, terwijl mijn hart meer ligt bij het actief begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. SDK sluit daar meer op aan en biedt dagbesteding op velerlei gebied. Ik heb de stichting altijd al ‘in de gaten gehouden’ omdat haar filosofie me aanspreekt, alleen waren er slechts mondjesmaat vacatures. Toen ik de oproep voor nieuwe invalkrachten had gezien besloot ik meteen te solliciteren. En nu ben ik aangenomen. Ontzettend leuk. En ik kan straks ook al meteen aan de slag, als invalster voor een begeleidster die met zwangerschapsverlof gaat.”

Om het dagelijks leven is Yvonne Baars moeder van twee kinderen, een jongen van 9 en een meisje van 5. “Dan heb je meteen ook mijn grootste hobby te pakken”, glimlacht ze. “Optrekken en leuke dingen doen met de kinderen en mijn vriend vind ik heerlijk. Maar ook een avond op de bank een serie kijken doe ik graag. Je ziet: ik verveel me niet.”