Drie dagen per week reist Lianne Versteeg sinds 1 september jongstleden van haar woonplaats Gouda de Krimpenerwaard in om daar als begeleidster actief te zijn bij onze Groengroep. “Met heel veel plezier”, stelt ze glimlachend vast. “Ik ben nog maar kort bezig, maar durf nu al te zeggen dat het héél leuk is!”

Lianne, moeder van drie kinderen – waaronder een tweeling- werkte de voorbije 21 jaar als persoonlijk begeleidster op een woonvoorziening van ASVZ. “Op zich niets mis mee, maar ik was eerlijk gezegd wel toe aan iets nieuws én een baan met regelmatige werktijden”, vertelt ze. “Door een oud-collega werd ik gewezen op een vacature bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. helaas voor mij bleek die baan al ingevuld. Mij werd aangeraden om alsnog een open sollicitatiebrief te schrijven. Niet veel later werd ik gebeld: er was een vacature bij de Groengroep. En nu werk ik bij SDK! Ik voelde me vanaf dag één thuis bij de deelnemers en mijn collega’s. Ik hoop dat ik op basis van mijn ervaring en enthousiasme bij kan dragen aan de persoonlijke ontwikkeling én het plezier van de deelnemers. En ja, ik heb ook groene vingers, ha ha! Al beperkte dat zich tot voor kort wél tot het werken in mijn eigen tuin. Nu kan ik er ook professioneel mee aan de slag. Leuk!”