31 Aug 2017

Jelle Mathijsse: een blije chauffeur!

jelle

Jelle Mathijsse geldt als één van onze gewaardeerde topchauffeurs. In 2012 kwam hij als vrijwilliger bij onze stichting. Hij is tien dagdelen per week als vrijwilliger actief.

“Ergens in 2012 las ik in de krant een berichtje waarin vrijwillige chauffeurs werden gezocht voor oudenvervoer in en rond Lekkerkerk”, vertelt hij. “Dat leek me wel wat. Ik zat per slot van rekening al een jaar of twee thuis nadat ik mijn baan was verloren.. Ik meldde me aan en zat niet veel later op de rolstoelbus van De Breeje Hendrick. Het begon met een halve dag in de week, maar toen het vervoer van deelnemers van de dagbesteding erbij kwam, werd het al snel veel meer.”

Geweldig

Ik ben nu al jaren tien dagdelen per week rijdend in de weer. Elke ochtend sta ik om half zeven op. Eerst een ontbijtje en een bak koffie en dan ben ik om 08.00 uur helemaal klaar om de deelnemers op te halen! Ik rijd veel vaste routes en ken iedereen inmiddels goed. Het is geweldig leuk om te doen. Je helpt er niet alleen je medemens mee, maar haalt er ook zelf veel bevrediging uit. En je hebt plezier. Met de meeste passagiers heb ik echt een band opgebouwd. Het is een feest om ze van en naar hun werk te brengen.”

Het beste

Jelle vindt zijn chauffeurswerk één van de leukste dingen die hij ooit in zijn leven heeft gedaan. “Ik bewaar daarnaast mooie herinneringen aan de zeventien jaar waarin voor de vleesfabriek van Bakker in Lekkerkerk heb gewerkt. Helaas kwam daar op een gegeven moment vanwege een reorganisatie een einde aan. Sindsdien heb ik nog wat jobs gehad via uitzendbureaus. Wat ik nu doe zou ik niet graag willen opgeven. Actief zijn voor stichting Dagbesteding Krimpenerwaard is het beste wat me in jaren is overkomen.”