17 Jan 2019

Ina van den Herik: van Leaseplan naar SDK

0 Reacties

Anderhalf jaar geleden nam Ina van den Herik afscheid van Leaseplan, het bedrijf waar ze een kleine drie decennia voor had gewerkt. En nu werkt ze als invalkracht voor Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, volgt ze de basisopleiding Specifieke Doelgroepen en is ze volop actief in het vrijwilligerswerk.

“Werken voor Leaseplan was lang mijn lust en mijn leven”, vertelt de Lekkerkerkse. “De autobranche was me op het lijf geschreven. In eerste instantie werkte ik in een administratieve functie, later kwam ik – na het volgen van een opleiding in autotechniek- op de afdeling reparatie en onderhoud terecht en onderhield ik de contacten met de garagehouders. Een super leuke job, zeker vanuit mijn achtergrond. Ik heb de belangstelling voor auto’s van huis uit meegekregen. Mijn broers, die later allebei automonteur werden,  sleutelden met veel plezier aan brommers en auto’s en ik was veel in hun buurt te vinden. De techniek interesseerde me enorm. Het was dan ook gaaf dat ik in de automotivebranche mijn baan vond. De laatste jaren bij Leaseplan waren echter zwaar. Mijn afdeling was naar Almere verhuisd en dat betekende elke dag op en neer. Op een gegeven moment brak me dan op. Ik nam node afscheid en kwam terecht in de uitvaart- en overledenenzorg, maar daar kreeg ik niet het werk wat ik wilde, terwijl ook de combinatie van  een gezin én in de nachtelijke uren oproepbaar zijn niet erg handig was.”

inavdherik

Een gesprek met Arjenne Timmer bracht Ina van den Herik op een nieuw spoor. “Arjenne zei letterlijk tegen mij ‘heb je al eens een andere kant opgekeken?’ en ze wees me op SDK. Geweldig leuk, maar ik miste de benodigde papieren. Daarom ben ik nu volop aan het studeren. En ondertussen val ik in op verschillende locaties van SDK. Het is enorm leuk en leerzaam om te doen en het werk geeft me een goed gevoel. Na mijn afscheid van Leaseplan heb ik het best een tijdje minder naar mijn zin gehad, maar dat gevoel is nu voorbij. Wat ik nu doe past óók bij mij. En dat is een enorm prettige gewaarwording.”

Behalve haar invalwerk voor SDK is Ina van den Herik ook volop actief als vrijwilligster voor ondermeer Stichting Met Elkaar Voor Elkaar en het hospice in Capelle aan den IJssel. Ze is getrouwd met Ben van den Herik en moeder van Dylan, één van de deelnemers van SDK. “Toen ik hem vertelde dat ik ook voor ‘zijn ‘ stichting ging werken, vond hij dat geen enkel probleem. Hij reageerde in de trant van ‘oh, leuk’. En zo is het ook: echt leuk!