Johanne Boele zit weer volop in de ‘boeken’. Ze volgt de opleiding ‘Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen’, een studie die ze combineert met twee dagen per week werken voor SDK en de zorg voor haar gezin.

“Ik ben twee weken geleden begonnen bij SDK”, vertelt de Gouderakse. “Mijn indruk is heel positief. Ik sta in Geerestein en in Onder de Molen en werd daar allerhartelijkst ontvangen door mijn collega’s en de deelnemers. Ik voelde me meteen welkom!”

Johanna (34, getrouwd en moeder van Scott (11) en Levi (8)) werkte vijftien jaar lang bij banketbakkerij Van den Berg. Na het faillissement van die onderneming voelde ze zich op een ‘kruispunt’ in haar leven staan. “Ik wilde het roer qua werk volledig omgooien”, blikt ze terug. “En daarbij ging mijn sterke voorkeur uit naar een ban waarin ik met mensen met een verstandelijke beperking aan de slag kon. In mijn woonplaats Gouderak nam ik contact op met het plaatselijke Thomashuis om te vragen of ik daar terecht kon om stage te lopen. Ook ben ik bij Promen gaan kijken. Uiteindelijk kwam ik voor de zomer via een tip terecht bij SDK. Op dat moment was er ook daar geen plek, maar Arjenne Timmer stelde me voor om na de vakantie verder te praten. In de tussentijd zocht ik naar een geschikte opleiding. Aan het eind van mijn vakantie kreeg ik een mailtje van Arjenne: ze had invalvacatures. Niet veel later schoof ik aan op kantoor. Dat werd een fijn gesprek en ik werd aangenomen. Nu sta ik op maandagen in Aan Tafel Geerestein en op woensdag in Onder de Molen. Heerlijk!”

In haar vrije tijd trekt Johanna Boele er graag op uit in de natuur. Verder houdt ze van shoppen en netflixen en staat ze regelmatig bij vv Gouderak en vv Spirit langs de lijn om haar zonen aan te moedigen tijdens hun voetbalactiviteiten. “Dat laatste mag nu helaas even niet vanwege de verscherpte corona-maatregelen”. Zegt ze “Hopen dat er straks weer versoepeling komt, want het blijft leuk om die jongens bezig te zien.”