Ze is geboren in Hendrik-Ido-Ambacht, woont al ruim elf jaar in Nieuw-Lekkerland en is al jaren actief als deelnemer binnen Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. haar naam: Simone Lagendijk.

“Ik kwam met de stichting in aanraking toen men in Nieuw-Lekkerland begon met horecalocatie Plein 10”, vertelt Simone. “Na een tijdje stopte SDK daar en nam een andere stichting de dagbesteding in Plein 10 het over. Ik heb er toen nog een tijdje gewerkt, maar het liep niet al te goed. Daarna ben ik in Sliedrecht mijn dagbesteding gaan doen en later in Molenlanden. Ook daar had ik het niet helemaal naar mijn zin. Ik hield al die tijd SDK in mijn achterhoofd en had de woorden van Arjenne Timmer onthouden: ‘je mag altijd terugkomen.’”

Dat laatste gebeurde en nu werkt Simone alweer een aantal jaren tot haar volle tevredenheid in Lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk en Lunchroom Huisje van de Zeeuw. “Ik heb het helemaal naar mijn zin”, stelt ze glimlachend vast. “Ik vind bezig zijn in de horeca sowieso het aller leukste om te doen. Want je hebt steeds mensen om je heen, hè! Het bedienen van de gasten vind ik het mooiste, maar in de keuken staan en schoonmaakklussen zijn ook prima. Het fijnste vind ik het als de zaak vol zit. De laatste tijd is het gelukkig weer lekker druk. Dat was in coronatijd wel even anders. Ik ben blij dat we die periode achter de rug hebben. Ja, het was wel even omschakelen toen we weer écht open gingen. In de coronaperiode werd je moe omdat je je niet al te veel hoefde in te spannen, en nu ben ik aan het eind van de dag moe omdat ik zo hard gewerkt heb, ha ha! Die laatste moeheid voelt een stuk prettiger, hoor!”

In haar vrije tijd vindt Simone (34) het heerlijk om te wandelen en te hardlopen. Ook besteedt ze met plezier tijd aan haar lidmaatschap van korfbalvereniging Albatros in Zwijndrecht. “Ik lag er de voorbije weken even uit vanwege een gekneusde pols, maar hoop weer snel in het veld te staan. Het is leuk om dingen samen te doen; in de dagbesteding én in het korfbal.”