Mariska van der Blom is sinds deze zomer als invalkracht verbonden aan Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

“In eerste instantie solliciteerde ik op een SDK-vacature bij Stal Brand, waar men een begeleidster zocht,”, vertelt de Krimpense moeder van drie kinderen. “Hoewel ik geen ‘paardenmeisje’ ben, besloot ik tóch te gaan voor die baan, om de simpele reden dat de doelgroep – mensen met een verstandelijke beperking-  me zo sterk aansprak. Ik kreeg de job overigens niet, maar wij werd wél werk aangeboden als invalkracht. En eigenlijk is dat voor mij bij nader inzien de ideale optie! Het geeft me vrijheid én de mogelijkheid om op meerdere locaties van SDK actief te zijn. Voor de stichting is het een pre dat ik flexibel inzetbaar ben.”

Mariska van der Blom heeft een verleden in de zorg, met nadruk op thuiszorg. “In mijn opleiding kwam ook de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking aan de orde,” vertelt ze. “Het mooie is dat ik nu met deze doelgroep mag werken.”

Totnogtoe is Mariska op drie locaties van SDK ingezet: De Breeje Hendrick, QuaWonen en Kringloopwinkel Bij Nico Boven. “Alle drie mooie projecten”, vindt ze. “En wat is het fijn om de deelnemers te leren kennen en te mogen begeleiden.”

Buiten haar invalwerk is Mariska van der Blom druk met haar gezin en haar bezigheden als pastoraal werker in Rotterdam-Spangen, waar ze met ‘Kerk met de Wijk’ in een laagdrempelige en warme setting actief is mét en voor de bewoners. “Dat is ook heel mooi om te doen”, zegt ze. “Ik vind het belangrijk om iets voor een ander te betekenen, mensen positief te prikkelen en te stimuleren. Linksom of rechtsom: geluk ervaren is voor iedereen zo enorm belangrijk. Als ik daar mijn  steentje aan mag bijdragen, dan word ook ik blij.”