07 Okt 2019

‘Iedere dag is anders en altijd is het fijn’

0 Reacties

Goedlachs. Serieus. Vakman. Deze kwalificaties zijn stuk voor stuk van toepassing op Ariën Hermsen, kok in onze lunchroom Huisje van de Zeeuw.

IMG_0497Vier jaar geleden kwam Ariën in dienst van SDK na lang in de hotelwereld te hebben gewerkt. “Ik heb de Middelbare Hotel School gevolgd”, vertelt de Schoonhovenaar. “Een mooie tijd met leuke en interessante stages, waaronder één op Malta. Na mijn opleiding kwam ik terecht in het Carlton President Hotel in Utrecht. Ik heb daar een jaar of tien gewerkt als front office manager. Op een gegeven moment begon het bij me te kriebelen: ik wilde iets nieuws. Via Floortje, een toenmalig medewerker van SDK, kwam ik in contact met deze stichting. Men zocht een kok. Ik solliciteerde. Met succes! Sinds ik voor SDK actief rijd ik met een glimlach naar mijn werk én met een glimlach naar huis. Er zijn geen dankbaarder collega’s denkbaar dan de deelnemers met wie ik samenwerk! Iedere dag is anders en altijd is het fijn.”

Voor hij bij SDK in dienst trad had Ariën Hermsen geen enkele werkervaring met verstandelijk beperkten. “In het begin vond ik het spannend, want: hoe reageer je op elkaar? Het antwoord was en is simpel: gewoon jezelf zijn. In de hotelwereld kom je veel mensen tegen die eigenwijs zijn of er alleen maar staan voor de poen. Dat is in Het Huisje totaal anders! Hier vinden ze hun werk leuk en doen ze enorm hun best. Het klinkt misschien wat pathetisch: maar ik houd echt van dit team. Ik mis ze zelfs als ze op vakantie zijn of als ik zelf weg ben. En wat ook mooi is: als medewerker van SFK voel je je absoluut geen nummer. De sfeer is altijd kleinschalig gebleven en er wordt naar je geluisterd als je ergens mee komt of ergens over in zit. Dat voelt enorm prettig en zorgt ervoor dat ik hier nog lang wil werken.”

In zijn vrije tijd is Ariën graag samen met zijn vriend en huisgenoot Remy. “We kunnen al zestien jaar lezen en schrijven met elkaar. Onze hobby’s: de auto’s. Mijn Audio Cabrio en zijn Smart Cabrio. We vertroetelen ze tot in detail, ha ha. Daarnaast rijd ik graag motor en hebben Remy en ik een gezamenlijke eindejaarshobby: ons huis in Schoonhoven omtoveren tot een ‘kerstpaleis’. Ook dit jaar gaan we weer stevig uitpakken, ha ha! Verder kan ik er nog niets over zeggen. De mensen zien vanzelf al die lichtjes, ha ha!”