Hij studeert sinds dit jaar Social Work en zocht een stageplek. Erwin van der Wal werd op maat bediend door Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en is onlangs begonnen bij de Groengroep.

“Werkervaring opdoen in de praktijk, zo heet dat”, glimlacht de 37-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek. “En ik moet zeggen: het is gewéldig hier! Ik kwam op het spoor van deze stageplek door Bart Groen, één van de chauffeurs van SDK én een goede vriend van mij. Twee dagen in de week ben ik bij SDK op stage, en één dag is een theoriedag op school.”

De keuze om de opleiding Social Work te gaan volgen, heeft met Erwin’s achtergrond te maken, zo legt hij uit. “Ik heb in mijn verleden veel te maken met de GGZ en Jeugdzorg. Die niet altijd alleen maar positieve ervaringen hebben me mede gevormd als mens. Ik vond het tijd worden om wat ik heb meegemaakt in die jaren om te zetten tot iets positiefs. Er is veel te verbeteren, vooral de toegankelijkheid van de zorg is een probleem, net als het regelmatig wisselen van behandelaars. Maar goed, dat was wat ík heb meegemaakt. Ik ben er ‘uitgeklommen’ door mezelf ‘beet’ te pakken én de knop om te zetten. En nu studéér ik en loop ik stage. Ik ga over het algemeen weer fluitend door het leven en geniet van het enthousiasme van de deelnemers én alles wat ik bij SDK leer. Er hangt hier bovendien een fijne sfeer. Ik ben blij dat ik hier een jaar mag doorbrengen. Wat ik uiteindelijk ná mijn studie ga doen? Ik wil in de verslavingszorg gaan werken. Maar….. hier bij SDK heb ik al ontdekt dat het begeleiden van dagbestedingsdeelnemers me ook erg aanspreekt. Mijn hart springt elke keer open als ik met de groengroep aan het werk ben. Het is écht mooi!””