Nico de Jong is alweer een half jaar chauffeur van onze Bus Dichtbij en nog altijd net zo enthousiast als op zijn eerste dag. “Het is zo ongelooflijk leuk om te doen”, zegt de 71-jarige Krimpenaar. “Of ik nu senioren vervoer of mensen met een verstandelijke beperking: elke rit is een feestje!”

Op zijn 58e nam Nico de Jong afscheid van zijn werkend bestaan dat hij doorbracht in de metaalhandel en in een schildersbedrijf. Er voor in de plaats kwam het ‘vrije leven’ met fijne, lange vakanties tussendoor. “We gaan dan zes of acht weken naar Spanje”, vertelt hij. “Dat wilden we dit jaar ook, maar door ‘corona’ kwam het er niet van. Wel zijn we nog een week of zes naar de Pyreneeën geweest; in ‘the middle of nowhere’ in onze eigen ‘bubble’. Toen we terug kwamen wist ik net hoe snel ik weer op de bus moest gaan zitten. Ik had mijn passagiers echt gemist.”

Zijn chauffeurshobby werd Nico aangereikt door zijn schoonzoon, die op facebook had gezien dat SDK chauffeurs zocht voor het personenvervoer. “Ik ben vervolgens gaan bellen met Arjenne Timmer. Dat klikte meteen en sindsdien heb ik een heel leuke hobby op dinsdagmiddag en vrijdagochtend. “Het is het contact met de ouderen en de mensen met een verstandelijke beperking die het zo mooi maakt. Het praatje onderweg, het plezier dat je met elkaar maakt. Ik zou het niet willen missen. Dikke pret! En veel voldoening, dat geeft het zeker ook.”