De eerste werkdag van SDK’s nieuwe begeleidster Carina Donkers was er één van louter positieve indrukken.

Onlangs beleefde ze haar debuut in ons project Café en Suite te Bergambacht. “Het begon al meteen met een hartelijke ontvangst,” vertelt onze uit Nieuwendijk woonachtige kersverse aanwinst. “Onder het genot van een kopje koffie maakte ik kennis met de deelnemers en de collega-begeleiders. Het leverde meteen leuke gesprekjes op, zodat ik iedereen al een beetje leerde kennen.  Ook raakte ik snel op de hoogte van wat er bij komt kijken om met elkaar een lunchroom te runnen. Sommige dingen wist ik al, omdat ik in het verleden al wat horeca-ervaring had opgedaan. En uiteraard was er veel nieuw. Maar het allerbelangrijkste as dat ik een klik voelde. Super om mee te maken.”

Carine studeerde het voorbije jaar af. “Ik heb de opleiding Sportkunde gevolgd”, vertelt ze. “Binnen die studie koos ik voor ‘de sociale kant’ en hield ik me voor het grootste deel bezig met verdieping op het vlak van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met dementie. Erg interessant. En het bracht me er toe om graag met mensen met een verstandelijke beperking te willen werken. Bij SDK krijg ik nu die mogelijkheid. Ik werd door iemand uit Groot-Ammers – het dorp waar mijn vriend woont- op de stichting geattendeerd en besloot een open sollicitatiebrief te sturen. Met resultaat! Ik werk per 1 oktober 24 uur per dag voor SDK; vooralsnog twee dagen bij Café en Suite en één dag in De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Super fijn!”