0

Nadat ze haar sollicitatiebrief had geschreven zat Jantine Hoogendoorn dagenlang in spanning. Zou ze de baan als begeleider bij SDK krijgen?! “Toen kwam het verlossende antwoord: ik mocht op gesprek komen en werd niet veel later aangenomen. Ik ben hier enorm blij mee. Dit is precies wat ik zo graag wil!”

Jantine Hoogendoorn werkte lang als begeleidster in een gezinsvervangend tehuis. “Dat heb ik van mijn 16e tot mijn 33e gedaan”, vertelt de Lekkerkerkse. “Ik kwam er destijds via mijn SPW-stage terecht en dat beviel zo goed dat ik na mijn opleiding in dienst trad.” Zeven jaar geleden besloot ze haar werkzaamheden te beëindigen. “Dat had met privéomstandigheden te maken. Het was lastig om steeds oppas te vinden voor onze drie kinderen. Daar kwam bij dat mijn man als beroepschauffeur veel en op lastige tijden achter het stuur zat.

Nu de kinderen groter zijn is het voor ‘mama’ tijd om terug te keren in een baan. De vacature bij SDK kwam precies op het goede moment! Ik kende de stichting al via facebook en mijn bezoekjes als gast in onder meer Huisje van de Zeeuw en Onder de Molen. En nu ga ik voor diezelfde stichting aan het werk! Ik ben super enthousiast. De afgelopen week beleefde ik mijn ‘vuurdoop’ door alvast een dag mee te lopen in project De Breeje Hendrick. Was erg leuk en leerzaam! Inmiddels ben ik ‘aan het echie’ begonnen. Bevalt uitstekend.

Het allermooiste aan SDK vind ik dat we de deelnemers op een zinvolle en fijne manier de mogelijkheid bieden om vol mee te draaien in de maatschappij. En minstens net zo mooi vind ik dat ze ‘deelnemers’ zijn in plaats van ‘cliënten’ en ze voor de begeleidsters en vrijwilligers als collega’s gelden. Dat zegt alles over de manier waarop we met elkaar omgaan. Ik vind dat heel bijzonder en waardevol. Ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze organisatie.”