17 Jan 2019

‘Dit had ik veel eerder moeten doen!’

0 Reacties

Lenny van Kooten begon twee jaar geleden als vrijwilligster op ons project Het Kwartier in haar woonplaats Stolwijk. Heden ten dage maakt ze deel uit van onze flexpool en is ze op dinsdagen en donderdagen actief als begeleidster van de groengroep.

“Dit werk is zo enorm leuk!”, zegt ze vol enthousiasme. “In de eerste plaats komt dat door de groep zelf. De diversiteit is groot, er wordt goed gewerkt en veel gelachen. Ook is het heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn, vind ik. Geeft toch een gevoel van vrijheid hè. Ik vind het belangrijk om aan het einde van elke dag te kunnen vaststellen dat we het fijn hebben gehad met z’n allen. Dat lukt heel aardig hoor! De deelnemers ken ik inmiddels behoorlijk goed. Het is fijn en om ze te begeleiden en ze zich te zien ontwikkelen. Ik zie ze graag gelukkig. Zinvol werk en volwaardig deelnemen aan de maatschappij dragen daar zeker toe bij!”

lennyvankooten

Ooit werkte Lenny van Kooten dertien jaar als instructrice op een sportschool. Daarvoor bracht ze zeven jaar van haar leven door in Portugal, het land waar ook haar kinderen geboren werden. Haar hobby’s zijn tuinieren, wandelen, af en toe uitgaan en motorrijden op haar Honda Shadow.

“Ik kwam in contact met SDK toen ik in de sportschool Arjenne Timmer ontmoette. Dat gesprek verliep spontaan en leuk en we vertelden elkaar waar we mee bezig waren. Ik ben vervolgens als vrijwilliger in Het Kwartier begonnen en ging deel uitmaken van de flexpool. Het bevalt me zo goed dat ik regelmatig denk: ‘dit had ik veel eerder moeten doen!’