0

Kimberly de Heer is één van de vaste gezichten van lunchroom Huisje van de Zeeuw. De 20-jarige Lekkerkerkse werkt er vijf dagen per week.

“Ik sta in de bediening, werk in de keuken en doe schoonmaakklussen”, vertelt Kimberly. “Bedienen en in de keuken werken vind ik het leukste. Bij het bedienen is het contact met de gasten leuk. Je maakt een praatje en bezorgt ze lekker eten. Ook in de keuken werk ik graag. Creatief met de broodjes bezig zijn geeft me veel plezier.”

Kimberly is inmiddels drie jaar bij Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard betrokken. “Eerst heb ik er twee jaar stage gelopen vanuit mijn school; het August College in Rotterdam. En nu werk ik vast. Het is jammer dat de lunchroom vanwege corona dicht is voor onze gasten, maar gelukkig kunnen ze hun broodjes nog wel afhalen of laten bezorgen. We hopen dat veel mensen dat gaan doen, want zo blijven wij het lekker druk houden.”

In haar vrije tijd staat Kimberly de Heer op doel bij het damesteam van voetbalvereniging Lekkerkerk. “Ik ben goed met uitkomen”, weet ze van zichzelf. “Dan maak ik een sliding en tik in de bal voor de tegenstandster weg, ha ha! Ook duiken gaat aardig, al ben ik naar rechts beter dan naar links. Jammer genoeg ligt het voetballen nu even stil. Maar ik blijf sporten hoor. Hardlopen vooral. Ik maak duurloopjes van soms tien kilometer. Heerlijk om te doen en… zo blijf ik in conditie, hè?!”