Het plezier spat er vanaf bij Aline Verkaik, deelneemster op ons project Aan Tafel Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel. De 19-jarige Krimpense geniet volop van haar werk en de mensen om haar heen. “Het werk, mijn collega’s, de begeleidsters; het is allemaal leuk”.

Anderhalf jaar geleden nam Aline afscheid van haar school De Hoge Brug in Rotterdam en sloot ze zich aan bij SDK. “Ik kijk met veel plezier terug op mijn schooltijd”, vertelt ze. “Ik heb er veel geleerd en had er super aardige vrienden en vriendinnen. Het was best spannend om afscheid te nemen, maar in Geerestein heb ik het ik het al net zo naar mijn zin. Ik werk drie dagen per week en houd me bezig met schoonmaakwerk, koken en ontspannen met mijn collega’s. De dagen die ik vrij ben, breng ik thuis door bij mijn ouders. Daar help ik mijn moeder in de huishouding. Ook vind ik het fijn om met mijn konijn Daisy te spelen en te wandelen met pa en ma.”

Bij SDK heeft ze zeker haar kookkwaliteiten flink kunnen ontwikkelen, weet Aline. “Ik heb op dat vlak veel nieuwe dingen geleerd. Pas heb ik nog kletskoppen gemaakt. Had ik nooit eerder gedaan. Ze waren erg lekker, ha ha!”